Ugrás a tartalomra
Tanjug/Slobodan Miljević

Brnabić: a tüntetéseknek semmi közük sincs a környezetvédelemhez

2021.12.05
16:45
2021.12.05
17:50
Forrás
Pannon RTV
A szerbiai tüntetéseknek semmi közük sincs a környezetvédelemhez, mivel ezek politikai tüntetések - véli Ana Brnabić.

A szerb kormányfő hangsúlyozta, hogy a demonstráción többek között azok az ellenzéki politikusok is részt vettek, akik semmit sem tettek a környezetvédelemért akkor, amikor hatalmon voltak. A tüntetések szervezőinek követeléseit alkotmányellenesnek nevezte Ana Brnabić.

„ Őket a környezetvédelem annyira érdekli, mint a dollár zöld színe. Csak ennyire. Semmilyen érdekük és tudásuk sincs, egyáltalán nem érdekli őket. Nem a környezetvédelem miatt tüntetnek, hanem Aleksandar Vučić ellen.”

Ana Brnabić

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű