Ugrás a tartalomra

Brnabić vagy Vučević? Bér- és nyugdíjemelések jönnek

2022.08.13
10:41
Forrás
Novosti, Szerbiai RTV, Tanjug
Ana Brnabić jelenlegi kormányfő és Miloš Vučević, Újvidék polgármestere a legesélyesebbek arra, hogy a leendő kormányt vezessék - jelentette ki tegnap este Aleksandar Vučić, szerb elnök, valamint a Szerb Haladó Párt elnöke.

A Prva televízió vendégeként elmondta, a vezető szerbiai párt testülete dönt a jelölt személyéről, amennyiben az a Szerb Haladó Párt tagságából kerül ki, de arra is van lehetőség, hogy a koalíciós partnerek tegyenek javaslatot a kormányfő személyére - emelte ki. A leendő miniszterek személyéről nem nyilatkozott, mint mondta, gondolkodik még, de erről a kérdésről a Szerb Haladó Pártnak is nyilatkoznia kell.

A közszférában 12-13 százalékkal kapnak majd többet az emberek - emlékeztetett, továbbá, hogy a nyugdíjak 19,3 százalékkal nőnek, október vagy november elsejétől várható az első emelés, mondta Vučić. A szerb elnök a műsorban bejelentette a katonák fizetésemelését, az övék lesz a legnagyobb, 25 százalékos, január elsejétől. A szerződéses katonák 12 százalékkal kapnak többet. Remek a felszerelésünk, csak hiányoznak emberek, főleg Vajdaságból és Šumadijából, a mi hadseregünket Dél-Szerbia adja - emelte ki. Egyébként rövid sorkatonaság bevezetését szorgalmazza, 3-4 hónaposat, a téma, mint mondja, a parlament előtt áll.

A közszférában 12-13 százalékkal kapnak majd többet az emberek - emlékeztetett, továbbá, hogy a nyugdíjak 19,3 százalékkal nőnek, október vagy november elsejétől várható az első emelés.

Azt mondta, hogy a következő időszakban nagyobb hangsúlyt kap a katonaság, az egészségügy, az újraiparosítás és az energetika.

Brüsszeli látogatása kapcsán borúlátó, Pristina meg akarja szüntetni a KM rendszámokat, elűzni a szerbeket és likvidálni az ellenállás vezetőit. A fő cél a béke megőrzése, de nem engednek meg semmilyen üldöztetést - fogalmazott.

Aláhúzta, pokoli ősz vár ránk, az áram ára már nem normális, jelen pillanatban nincs gond a gázzal, de elegendő áramot kell biztosítani.

Az Európai Unió kapcsán azt mondta, ha értesítenek, hogy 6 hónap van a csatlakozásunkig, akkor teljesen összehangoljuk politikánkat, mert az a kötelességünk, hogy a folyamat végéig ezt megtegyük, válaszolva arra az elvárásra, hogy Szerbia szankciókat vezessen be Oroszország ellen.

 

fizetés
nyugdíj
katonaság

Most

13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű