Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanovic

Brüsszel előtt Vučić a koszovói helyzetről tájékoztatta Kína nagykövetét

2022.08.17
15:10
2022.08.17
16:21
Forrás
Szerbiai RTV
Kína érti és támogatja a legitim szerb követeléseket - mondta Csen Bo.

Brüsszeli útja előtt Aleksandar Vučić szerb államfő a koszovói helyzetről tájékoztatta Kína belgrádi nagykövetét. Csen Bo biztosította a szerb elnököt arról, hogy Kína érti és támogatja a legitim szerb követeléseket, ideértve a koszovói szerbek jogait is. Vučić arról tájékoztatta a nagykövetet, hogy kilenc éve nem képes az albán fél megalapítani a Szerb Községek Közösségét. Hozzátette, elvárja az Európai Uniótól és a nyugati partnerektől, hogy hassanak Prištinára a vállalt kötelezettségek teljesítése érdekében, ahogy ezt Szerbiai megtette.

A szerb elnök a nagykövettel a találkozón tárgyalt még a folyamatban levő közös projektekről, valamint elismerését és köszönetét nyilvánította a kínai elnöknek a smederevói vasműveknek nyújtott baráti segítség miatt.

Aleksandar Vučić
Koszovó
Kína
Csen Bo

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.