Ugrás a tartalomra

Brüsszelben folytatódik a párbeszéd

2023.03.29
08:31
2023.03.29
10:36
Forrás
Szerbiai RTV
Jövő héten folytatódik a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd Brüsszelben - erősítette meg a hírt Peter Stano, az Európai Unió szóvivője.

A tárgyalócsoportok vezetői Petar Petković, a Koszovó-ügyi iroda igazgatója és Besnik Bislimi, a pristinai ideiglenes intézmények miniszterelnök-helyettese. A feleknek ez lesz az első találkozójuk a kapcsolatok normalizálására irányuló uniós terv ohridi megvitatása óta. Az észak-macedón városban egyébként már némi előrelépés volt tapasztalható a koszovói kormányfő és a szerb elnök közötti tárgyalásban. Mostanra azonban Kurti ismét azt hangsúlyozza, hogy a koszovói szerbeknek nincs autonómiájuk. Ehhez képest Ohridban, és már az utóbbi években is Pristina egyik kulcsfontosságú kötelezettsége az kellene legyen, hogy megalakítja a Szerb Községek Közösségét. A továbbiakban a megállapodás végrehajtásán és annak részletein kell dolgozni - hangsúlyozta az uniós szóvivő.

párbeszéd
Priština
Belgrád
Koszovó
Brüsszel
Peter Stano

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.