Ugrás a tartalomra

Brüsszeli látogatáson a VMSZ köztársasági parlamenti frakciója

2019-07-11
12:38
2019-07-12
09:43
Forrás
Pannon RTV
Kétnapos brüsszeli látogatáson vett részt a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakciója Deli Andor, fideszes EP-képviselő meghívására.

Több találkozón egyeztettek az Európai Unió jelenlegi helyzetéről, Szerbia uniós csatlakozásának folyamatáról, továbbá beszámoltak a vajdasági magyar közösség helyzetéről és szerbiai aktualitásokról is. A frakció tagjai tárgyaltak többek között a magyar néppárti delegáció tagjaival és Szerbia EU-s nagykövetével is.

A néppárti magyar tagokkal tartott egyeztetéseken elhangzott, a vajdasági magyar közösség az összes határon túli régiót figyelembe véve a legjobban teljesített, jelentős mértékben hozzájárult a Fidesz választási sikeréhez és Deli Andor újraválasztásához a legutóbbi EP-választáson - nyilatkozta telefonon Pásztor Bálint.

Pásztor Bálint, a VMSZ-DCSP köztársasági parlamenti képviselőcsoport frakcióvezetője Szerbia uniós csatlakozási folyamatának lassulásával kapcsolatban leszögezte, ehhez jelenleg két folyamat járul hozzá: „Jelen pillanatban azt kell mondanunk sajnos, hogy az EU szervei elsősorban önmagukkal vannak elfoglalva, és ez nem kizárólag a dolgok természetéből fakadóan van így, nem csak azért van ez így, mert újraalakulási folyamat van, hanem sajnos az Európai Unió működését egy elég komoly belső válság hatja át, úgyhogy azt gondolom, hogy nagyon rövid távon nem lenne a valóságnak megfelelő arról beszélni, hogy felgyorsulhat az ország uniós csatlakozása, de középtávon akár erre is mód nyílhat, ennek viszont az a feltétele, hogy Szerbiában a kormány és a parlament teljesítse azokat a kritériumokat, amelyeknek a megléte évek óta világosan fennáll, tehát az a feladat elsősorban, hogy mi a saját feladatainkat elvégezzük.”

Brüsszel
VMSZ
Pásztor Bálint
Deli Andor

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.