Ugrás a tartalomra
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bs

Búcsúlátogatáson fogadta Aleksandar Vučić Pintér Attilát

2022.09.16
12:35
Forrás
Közlemény
A szerb államfő köszönetet mondott a Magyarország belgrádi nagykövetének, amiért belgrádi megbízatása során nagyban hozzájárult a két ország közötti szoros barátság fejlesztéséhez.

Pintér Attila nagykövet elmondta, öröm volt számára, hogy Szerbiában képviselhette országát, és hozzájárulhatott a két ország jó kapcsolatának kiépítéséhez. Kiemelte, külön megtiszteltetés számára, hogy utolsó hivatali napján szemtanúja lehetett annak, hogy a szerb államfő a Szerb Köztársaság Érdemrendjével tünteti ki Orbán Viktort.

Vučić és Pintér továbbá hangsúlyozták, mindketten meg vannak győződve arról, hogy Szerbia és Magyarország szükség esetén, mindig számíthat egymásra. A szerb államfő ezúttal is köszönetet mondott Magyarországnak, amiért aktívan támogatja Szerbia csatlakozását az Európai Unióba, és sok sikert kívánt a nagykövetnek.

Aleksandar Vučić
Pintér Attila
Belgrád

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.