Ugrás a tartalomra

Budapesti látogatáson a szerb vezérkari főnök

2019.11.07
14:11
Forrás
Tanjug
Milan Mojsilović a Szerbiai Katonaság vezérkari főnöke és legközelebbi munkatársai Korom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke meghívására érkeztek két napos látogatásra a magyar fővárosba.

Mojsilović tábornokot a legmagasabb katonai tiszteletadás mellett fogadták Budapesten, a Hősök Terén. A közös koszorúzást követően a két ország katonai delegációja a Magyar Honvédség Vezérkarának épületében tárgyalt. A kétoldalú megbeszélés témái között szerepeltek a régió aktuális biztonsági kérdései, a két ország eddigi katonai együttműködése, valamint annak jövőbeni elmélyítése. Mojsilović tábornok megköszönte a KFOR kötelékében szolgálatot teljesítő magyar katonák professzionális hozzáállását és a konstruktív együttműködést a két ország közötti védelmi kérdésekben. Magyarországi látogatásának folytatásában a szerb vezérkari főnök találkozik még Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel, és részt vesz a magyar folyami haderő, valamint az aknamentesítő egység katonai bemutatóján.

Budapest
Milan Mojsilović
Korom Ferenc
Szerbiai Katonaság

Most

21:33, Frissítve: 07:18

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.