Ugrás a tartalomra

Bulgáriába utazott Ana Brnabić

2018.07.06
14:48
2018.07.06
16:52
Forrás
Pannon RTV
Kétnapos látogatásra ma Bulgáriába utazott Ana Brnabić szerb miniszterelnök.

A kelet- és közép-európai államok, valamint Kína közötti 16+1 elnevezésű csúcstalálkozó kezdődik a bolgár fővárosban. A résztvevők az infrastruktúra, a mezőgazdaság, a turizmus, valamint a csúcstechnológia terén megvalósítható együttműködések lehetőségeit is megvitatják majd. A találkozón Kína mellett 16 közép- és kelet-európai ország vesz részt, egyebek között Magyarország is. Ana Brnabić szerb miniszterelnök korábban azt nyilatkozta: nagy elvárásai vannak a találkozóval kapcsolatban, amelyen Szerbia több együttműködési megállapodást is aláír majd a külföldi partnerekkel. A találkozó folyamán Kína várhatóan további 2 milliárd dollár befektetési pénzt fog jóváhagyni a közép- és kelet-európai partnerei számára. A 16+1 csúcstalálkozóval egyidejűleg Szófiában üzleti fórumot is tartanak, amelyen mintegy 250 kínai és 700 közép- és kelet-európai ország képviselője vesz részt.

Ana Brnabić
Bulgária

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.