Ugrás a tartalomra
Szófia, belváros
Pixabay/Wengen

Bulgáriába utazott Ana Brnabić

2018-07-06
14:48
2018-07-06
16:52
Forrás
Pannon RTV
Kétnapos látogatásra ma Bulgáriába utazott Ana Brnabić szerb miniszterelnök.

A kelet- és közép-európai államok, valamint Kína közötti 16+1 elnevezésű csúcstalálkozó kezdődik a bolgár fővárosban. A résztvevők az infrastruktúra, a mezőgazdaság, a turizmus, valamint a csúcstechnológia terén megvalósítható együttműködések lehetőségeit is megvitatják majd. A találkozón Kína mellett 16 közép- és kelet-európai ország vesz részt, egyebek között Magyarország is. Ana Brnabić szerb miniszterelnök korábban azt nyilatkozta: nagy elvárásai vannak a találkozóval kapcsolatban, amelyen Szerbia több együttműködési megállapodást is aláír majd a külföldi partnerekkel. A találkozó folyamán Kína várhatóan további 2 milliárd dollár befektetési pénzt fog jóváhagyni a közép- és kelet-európai partnerei számára. A 16+1 csúcstalálkozóval egyidejűleg Szófiában üzleti fórumot is tartanak, amelyen mintegy 250 kínai és 700 közép- és kelet-európai ország képviselője vesz részt.

Ana Brnabić
Bulgária

Most

21:45, Frissítve: 21:56

Kokainon motorozott

Két és fél kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - közölte a magyar rendőrség.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.