Ugrás a tartalomra
Szófia, belváros
Pixabay/Wengen

Bulgáriába utazott Ana Brnabić

2018-07-06
14:48
2018-07-06
16:52
Forrás
Pannon RTV
Kétnapos látogatásra ma Bulgáriába utazott Ana Brnabić szerb miniszterelnök.

A kelet- és közép-európai államok, valamint Kína közötti 16+1 elnevezésű csúcstalálkozó kezdődik a bolgár fővárosban. A résztvevők az infrastruktúra, a mezőgazdaság, a turizmus, valamint a csúcstechnológia terén megvalósítható együttműködések lehetőségeit is megvitatják majd. A találkozón Kína mellett 16 közép- és kelet-európai ország vesz részt, egyebek között Magyarország is. Ana Brnabić szerb miniszterelnök korábban azt nyilatkozta: nagy elvárásai vannak a találkozóval kapcsolatban, amelyen Szerbia több együttműködési megállapodást is aláír majd a külföldi partnerekkel. A találkozó folyamán Kína várhatóan további 2 milliárd dollár befektetési pénzt fog jóváhagyni a közép- és kelet-európai partnerei számára. A 16+1 csúcstalálkozóval egyidejűleg Szófiában üzleti fórumot is tartanak, amelyen mintegy 250 kínai és 700 közép- és kelet-európai ország képviselője vesz részt.

Ana Brnabić
Bulgária

Most

12:26, Frissítve: 12:36

Fokozódik a forgalom a szerbiai utakon

A hétvégén a turisták és a hazatérő vendégmunkások újabb áradata várható, ezért fokozott forgalomra kell készülnünk az utakon, tájékoztatott a Szerbiai Motoros Szövetség.
11:27, Frissítve: 11:40

Magyar sikerek, szerb kiesés az Európa Ligában

A szerb csapatok közül a nisi Radnički lépett pályára, de búcsúra kényszerült, hiszen 2:2-re végzett a Flora Tallinn ellen. Mindhárom magyar csapat továbbjutott a labdarúgó Európa-ligában.
11:17, Frissítve: 11:23

Magyarországon a csantavéri bérgyilkos

Magyarországra hozták Dér Csabát, a csantavéri bérgyilkost. A két gyilkossággal gyanúsított férfit márciusban fogták el Prágában, most kommandósok hozták a határig.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.