Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bunyevácok Szabadkáért és jogaikért - Együtt!

2022.09.15
12:27
2022.09.15
17:59
Forrás
Pannon RTV
Kihirdette a Köztársasági Választási Bizottság a Bunyevácok Szabadkáért és jogaikért - Együtt! Tamara Babić elnevezésű listát, amely a november 13-án esedékes nemzeti tanácsi választásokon indul.

Sajtótájékoztatóján a listavezető elmondta, a jelöltek nagy része fiatal és az elmúlt időszakban aktív szerepet vállalt a bunyevácok közéleti eseményeinek megszervezésében.

Tamara Babić, listavezető, Bunyevácok Szabadkáért és jogaikért - Együtt! Tamara Babić: „Azért fogtunk össze, hogy megőrizzük és előbbre vigyük mindazt, amit az korábbi időszakban a bunyevác kultúra és hagyomány, a bunyevác nyelvű tájékoztatás és a bunyevácnak mint anyanyelvnek mindennapi használata terén elértünk. Hiszünk abban, hogy a választások szabadok, és mindazoknak részt kell venniük a választásokon, akik úgy gondolják, hogy minőségi munkával hozzájárulhatnak a Bunyevác Nemzeti Tanács új összetételének színvonalas munkájához.”

bunyevác
Bunyevác Nemzeti Tanács
nemzeti tanácsi választások

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.