Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Carmine Tarallo: Szerbia Olaszország egyik legfontosabb gazdasági partnere

2021.06.23
14:02
2021.06.23
14:14
Forrás
Pannon RTV
A Szerbiában működő több mint 650 olasz cég, 20 ezernél is több munkást alkalmaz és 950 millió értékű beruházást valósítottak meg a térségben – mondta a Pannon RTV-nek Carmine Tarallo, Olaszország szabadkai tiszteletbeli alkonzulátusának alkonzulja.
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Olaszországnak Szerbia az egyik legfontosabb gazdasági partnere - nyilatkozta a Pannon RTV-ben tett látogatása alkalmával Carmine Tarallo.  Olaszország szabadkai tiszteletbeli alkonzulátusának alkonzulja elmondta, hogy több mint 650 olasz cég működik az országban. Ebből csak Vajdaságban 85 vállalat üzemel.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Eddigi munkájuk során valamivel több mint 950 millió euró értékű beruházást valósítottak meg a térségben. Emellett több mint 20 ezer embernek biztosítanak munkalehetőséget - tette hozzá Carmine Tarallo. "Feladatunk, hogy képviseljük és védjük Olaszország érdekeit ebben a konzuli régióban. Emellett segítünk azon szerbiai polgároknak akiknek kérdésük van Olaszországgal vagy az európai közösséggel kapcsolatos ügyekben." - emelte ki az alkonzul. Elmondta azt is, hogy a szabadkai Piazza Italia olasz kultúrális központ koordinátoraként is folyamatosan azon tevékenykedik, hogy Szerbia más városaival is együttműködve, európai szintű kultúrális eseményeket szervezzenek.

Pannon RTV
Carmine Tarallo
Olaszország

Most

12:47

Falunapot ünnepel Majdány

Falunapot rendeznek Majdányon a helyi művelődési otthon nagytermében. Az esemény ma 19 órakor kezdődik, ahol többek között egy kiállítás is várja a látogatókat.

Népszerű