Ugrás a tartalomra

Carmine Tarallo: Szerbia Olaszország egyik legfontosabb gazdasági partnere

2021.06.23
14:02
2021.06.23
14:14
Forrás
Pannon RTV
A Szerbiában működő több mint 650 olasz cég, 20 ezernél is több munkást alkalmaz és 950 millió értékű beruházást valósítottak meg a térségben – mondta a Pannon RTV-nek Carmine Tarallo, Olaszország szabadkai tiszteletbeli alkonzulátusának alkonzulja.

Olaszországnak Szerbia az egyik legfontosabb gazdasági partnere - nyilatkozta a Pannon RTV-ben tett látogatása alkalmával Carmine Tarallo.  Olaszország szabadkai tiszteletbeli alkonzulátusának alkonzulja elmondta, hogy több mint 650 olasz cég működik az országban. Ebből csak Vajdaságban 85 vállalat üzemel.

Eddigi munkájuk során valamivel több mint 950 millió euró értékű beruházást valósítottak meg a térségben. Emellett több mint 20 ezer embernek biztosítanak munkalehetőséget - tette hozzá Carmine Tarallo. "Feladatunk, hogy képviseljük és védjük Olaszország érdekeit ebben a konzuli régióban. Emellett segítünk azon szerbiai polgároknak akiknek kérdésük van Olaszországgal vagy az európai közösséggel kapcsolatos ügyekben." - emelte ki az alkonzul. Elmondta azt is, hogy a szabadkai Piazza Italia olasz kultúrális központ koordinátoraként is folyamatosan azon tevékenykedik, hogy Szerbia más városaival is együttműködve, európai szintű kultúrális eseményeket szervezzenek.

Pannon RTV
Carmine Tarallo
Olaszország

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.