Ugrás a tartalomra
Tanjug/pool photo via AP/Oliver Dietze

A CDU és az SPD is sokat veszített támogatásából Hessenben

2018-10-28
22:57
Forrás
MTI
Az exit poll felmérések alapján a szövetségi szinten nagykoalícióban kormányzó Kereszténydemokrata Unió és a Német Szociáldemokrata Párt is veszített támogatásából a Hessenben tartott választásokon.

Az ARD német közszolgálati televízió által készített felmérés alapján a Kereszténydemokrata Unió (CDU) a voksok 28 százalékát szerezte meg, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) pedig a szavazatok 20 százalékát kapta, ami mindkét párt esetén több mint 10 százalékponttal alacsonyabb az öt évvel ezelőtti választási eredményhez képest.

A tartományi szinten a CDU-val koalícióban kormányzó Zöldek megerősödtek, s a voksok 19,5 százalékát kapták, ami a párt számára rekordot jelent Hessenben. Az eddig a tartományi parlamenten kívüli, a CDU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) a voksok 12 százalékát szerezte meg.

Németország
Kereszténydemokrata Unió
Német Szociáldemokrata Párt

Most

19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.