Ugrás a tartalomra
Tanjug/pool photo via AP/Oliver Dietze

A CDU és az SPD is sokat veszített támogatásából Hessenben

2018-10-28
22:57
Forrás
MTI
Az exit poll felmérések alapján a szövetségi szinten nagykoalícióban kormányzó Kereszténydemokrata Unió és a Német Szociáldemokrata Párt is veszített támogatásából a Hessenben tartott választásokon.

Az ARD német közszolgálati televízió által készített felmérés alapján a Kereszténydemokrata Unió (CDU) a voksok 28 százalékát szerezte meg, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) pedig a szavazatok 20 százalékát kapta, ami mindkét párt esetén több mint 10 százalékponttal alacsonyabb az öt évvel ezelőtti választási eredményhez képest.

A tartományi szinten a CDU-val koalícióban kormányzó Zöldek megerősödtek, s a voksok 19,5 százalékát kapták, ami a párt számára rekordot jelent Hessenben. Az eddig a tartományi parlamenten kívüli, a CDU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) a voksok 12 százalékát szerezte meg.

Németország
Kereszténydemokrata Unió
Német Szociáldemokrata Párt

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.