Ugrás a tartalomra

Charles Michel: Az EU be fogja tartatni az oltóanyaggyártókkal a szerződéses kötelezettségeket

2021.01.24
14:33
Forrás
MTI
Az Európai Unió be fogja tartatni a koronavírus elleni oltóanyaggyártókkal a velük kötött szerződésekben foglalt kötelezettségeket - jelentette ki az Európia Tanács elnöke.

Charles Michel hozzátette, az EU ragaszkodik ahhoz, hogy a vállalatok átláthatóan kommunikáljanak a szállítási késések okaival kapcsolatban. A kijelentés előzménye, hogy a közelmúltban több oltóanyaggyártó is jelezte a vakcinagyártás és szállítás lassulását. Az Európai Uniót ezért januárban sok bírálat érte amiatt, hogy messze elmaradt a várakozásoktól a leszállított oltóanyagok mennyisége. Jogi eszközeinket felhasználva el fogjuk érni, hogy a gyártók tiszteletben tartsák a szerződésben foglaltakat - szögezte le Charles Michel.

Charles Michel
Európai Unió
koronavírus
védőoltás

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.