Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Christopher Hill az új amerikai nagykövet Szerbiában

2021.10.15
07:18
2021.10.15
07:29
Forrás
Szerbiai RTV
Christopher Hillt nevezte ki Joe Biden elnök az Amerikai Egyesült Államok új szerbiai nagykövetévé - olvasható a Fehér Ház honlapján.

Hill nagykövetként dolgozott Irakban, Lengyelországban, Dél-Koreában és Macedóniában is. Szerbia számára a koszovói párbeszédért felelős amerikai különleges megbízottként ismert. Hill a Columbia Egyetem és a Denveri Állami Egyetem professzora, folyékonyan beszél szerbül, lengyelül, macedónul és franciául, illetve számos szakmai kitüntetés birtokosa. Annak a tárgyalócsoportnak is a tagja volt, melynek erőfeszítései révén kötötték meg a daytoni békeszerződést. 

Christopher Hill
Amerikai Egyesült Államok
Szerbia
Joe Biden
Belgrád

Most

21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 21:45

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű