Ugrás a tartalomra

Ciprus és Vajdaság együttműködési lehetőségei

2021.02.25
14:41
Forrás
Pannon RTV
Demetriosz Teofilaktuval, a Ciprusi Köztársaság belgrádi nagykövetével az együttműködés megerősítésének lehetőségeiről egyeztetett ma Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke.

A Ciprussal folytatott jelenlegi együttműködés a több évtizedes kölcsönös politikai megértésen és támogatáson alapul, amely kiváló alapja a gazdasági és kulturális kapcsolatok megerősítésének - szögezte le Pásztor István. A Tartományi Képviselőház elnöke közleményében hozzáteszi: készen állnak arra, hogy a tartományi parlament hozzájáruljon az új, produktív kapcsolatok létrehozásához az informatika, a tudomány, az idegenforgalom és a mezőgazdaság területén. Ciprus belgrádi nagykövete rámutatott, hazájának és Szerbiának sok közös vonása van, a szerbiai minisztériumok és egyetemek képviselőivel folytatott találkozók révén pedig általános képet kaptak az együttműködés lehetséges területeiről.

Vajdaság
Ciprus
együttműködés
Pásztor István
Demetriosz Teofilaktu

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.