Ugrás a tartalomra

Civil kerekasztal Hajdújáráson

2019.05.16
06:58
2019.05.16
18:10
Forrás
Pannon RTV
Szabadka, Palics, Királyhalom, Ludas és a helyi civil szervezetek vezetői számára szerveztek kerekasztal-beszélgetést szerda este Hajdújáráson.

A találkozón a közelgő Európai Parlamenti választások tétjéről és kérdéseiről beszélgettek a jelenlévők.

Számos olyan kérdés van, amelyben a vajdasági magyarság már most érintett, az Európai Unió életét tekintve. A csatlakozási folyamatok előrehaladtával pedig még inkább fontossá válik, hogy voksoljunk - hangzott el a kerekasztal-beszélgetésen. Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere kiemelte, a helyieknek példátlan lehetőségük van kinyilvánítani véleményüket az Európai Unióról: „A vajdasági magyar közösség felelőssége, hogy közösen döntsünk azokról a kérdésekről, feladatokról és sorsokról, amely az Európai Uniót behatárolja. Mindenek előtt tudjuk, hogy az Európai Unió milyen irányban indult el, a magyar Fidesz-KDNP képviseletében ezeket az irányvonalakat képviselve, a vajdasági magyar közösség is érvényesülni tud, és ezért fontos, hogy minél nagyobb számban részt vegyünk a választásokon.”

A potenciális jövőnkről dönthetünk 26-án, hiszen Deli Andor személyében vajdasági képviselője is volt az Európai Parlamentnek az elmúlt időszakban, aki a májusi voksoláson is szerepel a Fidesz-KDNP listáján - tette hozzá Dobó István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökségi tagja: „Életünkben most először bele tudunk szólni az Európai Parlamenti választás kimenetelébe, mint ahogy már tudjuk, az általunk támogatott frakció az elmúlt választások alkalmával alig 370 szavazattal maradt el, hogy még egy mandátumot szerezzen, én nagyon bízok abban, hogy nemcsak ezt a 370 szavazatot tudja a vajdasági magyarság biztosítani, hanem legalább még egy mandátumot.”

A levélszavazatokat egészen május 26-ig, az EP-választás napjáig lehet postai úton visszaküldeni, illetve leadni a külképviseleteken. Magyarország Szabadkai Főkonzulátusán és a belgrádi Nagykövetségen 26-án hosszabbított nyitvatartással várják a voksolókat, reggel 6-tól egészen 19 óráig.

Mindannyian!
Hajdújárás

Most

Népszerű

Új szak a magyarkanizsai Iskolaközpontban

Új szakkal és több férőhellyel várja a diákokat a következő iskolaévben a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont. A középiskolában a 2024/2025-ös tanévben már a virágkertészeti szakot is választhatják a fiatalok.