Ugrás a tartalomra

„Csak a csillagos ég jelentheti a határt”

2022.02.05
20:15
2022.05.01
18:18
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić szerb államfő kínai látogatásának legfontosabb híre a Kínával kötött szabadkereskedelmi egyezmény aláírása.

Ez a megállapodás ugyanis hatással lesz gazdaságunk további erősödésére és új külföldi befektetők érkezésére – mondta Ana Brnabić. Szerbia miniszterelnöke rámutatott, hogy Szerbia Kínába irányuló exportja 2021-ben a koronavírus-járvány folytatódása ellenére közel egymilliárd dolláros rekordot ért el. A kereskedelmi megállapodással, mint mondta, gazdaságunk számára csak a csillagos ég jelentheti a határt, és rövid távon lehetővé teszi exportunk megduplázódását vagy megháromszorozását - tette hozzá.

Aleksandar Vučić
Hszi Csin-ping
Hszi Csin-ping
Szerbia
Kína
Kína
Ana Brnabić

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.