Ugrás a tartalomra

Családlátogatáson a Magyar Összefogás jelöltjei Székelykevén

2018.09.19
08:57
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
A találkozásokon a jelöltek ismertethetik azokat a tudnivalókat, amelyek szerintük fontosak a nemzeti tanácsi választások előtt. A családok pedig megfogalmazhatják igényeiket és kérdéseiket.

A székelykeveiek nagyon hálásak a Magyar Nemzeti Tanácsnak, amiért minden téren támogatja őket. Szatmári Mihály, székelykevei művelődési szövetség elnöke, házigazda: „Nagyon is üdvözlöm a Magyar Nemzeti Tanácsnak a törekvését, az idén is kaptunk 40.000 dinárt az MNT-től a nyári estekre, a rendezvényre és mondhatom, mi székelykeveiek általában rendszeresen kapunk segítséget, tehát én mint a művelődési szövetség elnöke mondhatom, hogy akármikor pályáztunk, mindig adtak nekünk.”

Az egyik legfőbb célok közé sorolhatjuk a pályázók és a támogatottak körének erősítését is - mondta Petkovics Márta, a Magyar Összefogás lista jelöltje: „A meglevő pályázatokat mindenképpen tovább szeretnénk éltetni. Azonban ha igény mutatkozik, és éppen ezért vagyunk ma itt Székelykevén illetve holnap közép Bánátban Muzslyán is, Nagybecskereken, megtudakoljuk, hogy melyek azok az igények, amelyekre esetleg még a Magyar Nemzeti Tanács tudna lépni és tudná szélesíteni.”

A Magyar Nemzeti Tanács az elmúlt négy évben elindult egy úton, amelynek a fő feladata, illetve a fő célja, hogy a magyar közösségek értékeit továbbvigye, és megadja a lehetőséget minden korosztálynak Vajdaságban - emelte ki Zséli Ágnes, a Magyar Összefogás lista jelöltje: „Azzal a céllal érkeztünk a székelykevei családokhoz, ahol bebizonyosodtunk arról, hogy igazán érződik a Magyar Nemzeti Tanács jelenléte a családokban, a szülők körében, a gyerekek körében. Gondolunk itt a gólyahír programra, gondolunk az általános iskolások segítésére, a beiskolázási csomagokra, a középiskolások segítségére, a felsőoktatási ösztöndíj programra vagy akár az iskolabusz programra, a házvásárlásra, amellyel bebizonyosodtunk arról, hogy ezen az úton kell továbbhaladni.”

Nagyon sok támogatást nyújtott eddig is a Magyar Nemzeti Tanács és a jövőben is arra fognak törekedni, hogy minden téren továbbra is segítsenek az embereknek - hangzott el a székelykevei látogatásokon.

családlátogatás
Székelykeve
Magyar Összefogás
Petkovics Márta

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.