Ugrás a tartalomra

Csallóközi Eszter: A magyar kormány továbbra is támogatja a gazdaságfejlesztési programot

2020.05.29
14:12
2020.05.30
09:08
Forrás
Pannon RTV, Közügyek
A magyar kormány továbbra is támogatja a vajdasági gazdaságfejlesztési programot - jelentette ki a Közügyek műsorában Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja.

Csallóközi Eszter a Pannon RTV Közügyek című hírháttérműsorában kiemelte, a koronavírus utáni periódusban a támogatás talán még nagyobb jelentőséggel bírhat, mint korábban. Hamarosan eredményeket is hirdethet a Prosperitati Alapítvány és már zajlanak a megbeszélések a program folytatásáról  - húzta alá Magyarország szabadkai főkonzulja.

„A magyar kormány továbbra is támogatja a vajdasági gazdaságfejlesztési programot. Továbbra is támogatja a határon túli magyarság szülőföldön való boldogulását és erősödését. Ennek a programnak talán jelen helyzetben, a válság után még nagyobb jelentősége van, ha egyáltalán lehet ilyet mondani, hogy lehet még nagyobb jelentősége, mint a korábbi időszakban. Amit el tudok mondani konkrétumot, az az, hogy a gazdaságfejlesztési program keretein belül a lezárt kis értékű pályázatokban két héten belül döntés fog születni és a színfalak mögött további komoly tervezési munkálatok zajlanak a Prosperitati Alapítvány, Pásztor elnök úr és a külügyminisztérium között.”

Csallóközi Eszter
támogat
gazdaságfejlesztés
program
Szabadka
főkonzul
főkonzulátus
magyar kormány

Most

13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű