Ugrás a tartalomra

Cseh felmérés: Orbán Viktor a leginkább értékelt külföldi vezetők egyike

2019.08.08
19:21
2019.11.15
17:24
Forrás
MTI
A magyar miniszterelnök egyike annak a tizenegy külföldi politikusnak, illetve közéleti személyiségnek, akinek munkáját a legjobbnak értékeli a cseh közvélemény.

Ez derült ki abból a felmérésből, amelynek eredményét ma hozta nyilvánosságra honlapján a prágai STEM közvélemény-kutató intézet.

A júniusban készített országos felmérés szerint a külföldi személyiségek közül a csehek Zuzana Čaputová június közepén hivatalba lépett szlovák államfő személyiségét és tevékenységét értékelik a legjobban. Őt Ferenc pápa és Orbán Viktor magyar miniszterelnök követi. Čaputová személyiségét és munkáját a megkérdezettek 71 százaléka, Ferenc pápáét 63 százaléka, míg Orbánét 48 százaléka értékelte pozitívan. A STEM három éve készített hasonló felmérésén Orbán Viktor a hatodik volt.

STEM
Zuzana Čaputová
Orbán Viktor

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.