Ugrás a tartalomra

Csehországban egyeztettek a visegrádi csoport miniszterelnökei

2020.06.11
16:23
2020.06.11
16:37
Forrás
MTI
A találkozón egyeztettek az EU helyreállítási alapjáról, a következő többéves uniós költségvetésről, a határnyitásról, a turizmusról és a migrációról.

Magyarország azt szeretné, hogy fair uniós újraindítási csomag álljon össze, meg kell fosztani a diszkriminatív elemektől a jelenlegi javaslatot - szögezte le Orbán Viktor a csehországi Lednicében.

A cseh kisvárosban egyeztettek a visegrádi csoport (V4: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) miniszterelnökei.

A kormányfők közös sajtótájékoztatóján Orbán Viktor kiemelte, Magyarország alapvetően pozitívan viszonyul a javaslathoz a helyreállítási alapról, de még sokat kell dolgozni rajta, el kell távolítani belőle az abszurd elemeket. Hozzátette, problémát jelent, hogy összességében a gazdag országok több pénzt kapnának, mint a szegényebbek és ez nem maradhat így. Emellett rugalmas felhasználásra van szükség, hiszen másra kell a pénz az egyes országokban. Továbbá le kell mondani a visszatérítések rendszeréről - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök.
  

Csehország
visegrádi
miniszterelnök
V4
helyreállítás
Európai Unió
Orbán Viktor
Ledince

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.