Ugrás a tartalomra

„Cselekvés helyett semmitmondó megnyilatkozások”

2020.05.06
17:55
Forrás
Közlemény
Ez jellemezte a mai Európai Néppárt EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozót - írta közösségi oldalán Pásztor István.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke úgy fogalmazott, nagy várakozással tekintett a videokonferencia elé, de végül azt kellett megállapítania, hogy a kölcsönös érdekeken alapuló tárgyalások helyett ismét az üres lózungok domináltak brüsszeli oldalon.

Az Európai Unió bővítésének konkrét lépései vagy a térség országainak a koronavírus-járvány utáni időszakban történő megsegítése érdemben nem kerültek szóba, üres ígérgetésekből azonban nem volt hiány - írja Pásztor István.

Hozzáteszi, az európai értékek köntösébe bújtatott országaink ellen irányuló kritika viszont visszatérő eleme volt a konferenciának. A VMSZ elnöke úgy fogalmaz, üzenetünk világos: a kioktató hangnem nem helyettesíti az eddig elkövetett mulasztásokat a nyugat-balkáni térségben, és továbbra is elvárjuk az Európai Néppárt vezetőitől, hogy Ursula von der Leyen bizottsági elnök vállalásaival összhangban tegyenek kézzel fogható lépéseket régiónk felzárkóztatására és a folyamatban levő uniós csatlakozási tárgyalások felgyorsítására. Ez mindannyiunk közös érdeke - írja Pásztor István.

EU-Nyugat-Balkán
csúcstalálkozó
videókonferencia
Pásztor István
VMSZ

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.