Ugrás a tartalomra

Csökkentik a jövedelemadót és a kötelező társadalombiztosítási járulékokat?

2019.01.13
12:31
2024.03.19
08:34
Forrás
Danas
A szerbiai munkaadók javaslatára az elkövetkező 5 év alatt a jelenlegi 63-ról 46 százalékra korrigálnák - nyilatkozta Marko Čadež, a Szerbiai Gazdasági Kamara elnöke.

Állítólag az egészségügy megreformálásával és az adóztatási rendszer korszerűsítésével anélkül tudnák csökkenteni a bérek után fizetett adót és járulékokat, hogy az az állami büdzsén megérződne. A közgazdászok viszont óvatosságra intenek. Azt mondják, munkaadókat terhelő adók és járulékok csökkentésével gazdasági növekedésre lehet számítani, a nyugdíj- és egészségbiztosítási rendszer fenntartása azonban veszélybe kerülhet. A szakemberek szerint ahhoz, hogy 17 százalékkal csökkenteni tudják a társadalombiztosítási járulékokat, még 650 ezer személyt kellene foglalkoztatni, vagy kétszeresére növelni a termelést az országban.

jövedelemadó
társadalombiztosítási járulékok
csökkenés

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.