Ugrás a tartalomra

Csonka Áron: Nem jó az egészségügyi átszervezésről szóló tervezet

2021.03.01
13:16
2021.03.01
17:23
Forrás
Pannon RTV
Az egészségügyi átszervezésről szóló tervezetnek, globálisan nézve, az a hibája, hogy olyan régiókat látnak elő, amelyek nem is illenek össze, sem földrajzilag sem pedig más vonatkozásban.

Ezt mondta el ma délelőtti sajtótájékoztatóján Csonka Áron, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének elnöke. Hozzátette, hogy az átszervezés miatt egyes szolgáltatásokat nehezen tudnak majd a polgárok elérni, azért is, mert utazniuk kell hozzá, és saját autó hiányában a tömegközlekedés maradt. Mint arról korábban beszámoltunk, a Zentai Közkórházat is érintené a szerbiai egészségügyi rendszer reformja, amelyet több bírálat is ért. Csonka szerint a szóban forgó tervezet segítségével szeretnék megoldani a nagyon komoly humánerőforrás hiányát, azonban nem a megfelelő módon. A VMDK elnöke kiemelte, hogy például az adai és a magyarkanizsai egészségházaknak továbbra is meg kellene tartaniuk önállóságukat, és fejleszteni kellene őket.

Csonka Áron, elnök, VMDK: „A VMDK meg fogja írni a saját észrevételeit erre a tervezetre, el is fogjuk őket küldeni, és a továbbiakban is figyelemmel fogjuk kísérni, hogy mi fog történni ezekkel az intézményekkel, és nemcsak a zentai kórházzal, hanem a kisebb településeken lévő egészségházakkal is, és más intézményekkel, amelyeket a tervezet szerint összevontak volna, vagy pedig lesorvasztottak volna.”

Csonka Áron
Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége
Zentai Közkórház

Most

14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.