Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Csütörtökön kerül a kormány elé a kisajátítási törvény

2021.12.06
10:24
2022.01.05
08:21
Forrás
Blic
A szerb elnök várhatóan ma ismerteti a változtatásokat a kisajátítási törvény szövegében.

Még nem véglegesek a kisajátítási törvény módosításai, annak ellenére sem, hogy a szerbiai parlament néhány nappal ezelőtt elfogadta azokat. Lesznek változtatások, amelyeket várhatóan ma ismertet Szerbia elnöke, Aleksandar Vučić. Sajtóhírek szerint az államfő problematikusnak találja, hogy a jogszabály jelenlegi formájában az ingatlantulajdonosoknak csak öt nap áll rendelkezésükre dönteni a vagyonukról, ami szerinte túl rövid idő. A kisajátításkor járó négyzetméterenkénti ár sem lehet térségenként változó, továbbá az sem mindegy, hogy kinek áll jogában kisajátítani a földterületeket. A módosított törvényjavaslat csütörtökön kerül a kormány elé.

kisajátítási törvény
kisajátítás
kormány
változtatások
Aleksandar Vučić

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.