Ugrás a tartalomra
TANJUG/ZORAN ZESTIC/nr

Csütörtökön szavazhatnak a költségvetés módosításáról

2020.11.11
09:01
Forrás
B92, Tanjug
A szerbiai parlament csütörtökön vitázik a módosított költségvetés tervezetéről és az ehhez benyújtott indítványokról.

Csütörtökön folytatódik a szerbiai parlament tegnap megkezdett ülése, amelyen a szerbiai költségvetés módosítása van napirenden.

A Vajdasági Magyar Szövetség képviselői is felszólaltak kedden.

Újhelyi Ákos, a VMSZ parlamenti képviselője elmondta, a büdzsé módosítása jó alapot jelent a járvány megfékezéséhez. Szerinte a szerbiai gazdaságpolitika felelősségteljesen viszonyul a gazdasághoz, amelynek megfelelően segít a válság időszakában. A VMSZ támogatja a hoteliparnak nyújtott segítséget is.

Fremond Árpád képviselő kijelentette, hogy a VMSZ támogatni fogja a költségvetés módosítását, és arról is beszélt, hogy arra számít, hogy a 2021-es költségvetés megoldja majd a mezőgazdasági termelők nyugdíjjárulékának problémáját.

Csütörtökön 10-kor az ülés a büdzsé módosításának és a benyújtott módosító indítványok részletes vitájával folytatódik, és még aznap szavaznak is ezekről a képviselők - legalábbis ezt mondta korábban Ivica Dačić, a szerbiai képviselőház elnöke.

szavazás
parlament
módosító indítványok
ülés
Köztársasági Képviselőház
Újhelyi Ákos
Fremond Árpád
Ivica Dačić

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.