Ugrás a tartalomra
TANJUG/ZORAN ZESTIC/nr

Csütörtökön szavazhatnak a költségvetés módosításáról

2020-11-11
09:01
Forrás
B92, Tanjug
A szerbiai parlament csütörtökön vitázik a módosított költségvetés tervezetéről és az ehhez benyújtott indítványokról.

Csütörtökön folytatódik a szerbiai parlament tegnap megkezdett ülése, amelyen a szerbiai költségvetés módosítása van napirenden.

A Vajdasági Magyar Szövetség képviselői is felszólaltak kedden.

Újhelyi Ákos, a VMSZ parlamenti képviselője elmondta, a büdzsé módosítása jó alapot jelent a járvány megfékezéséhez. Szerinte a szerbiai gazdaságpolitika felelősségteljesen viszonyul a gazdasághoz, amelynek megfelelően segít a válság időszakában. A VMSZ támogatja a hoteliparnak nyújtott segítséget is.

Fremond Árpád képviselő kijelentette, hogy a VMSZ támogatni fogja a költségvetés módosítását, és arról is beszélt, hogy arra számít, hogy a 2021-es költségvetés megoldja majd a mezőgazdasági termelők nyugdíjjárulékának problémáját.

Csütörtökön 10-kor az ülés a büdzsé módosításának és a benyújtott módosító indítványok részletes vitájával folytatódik, és még aznap szavaznak is ezekről a képviselők - legalábbis ezt mondta korábban Ivica Dačić, a szerbiai képviselőház elnöke.

költségvetés módosítása
szavazás
parlament
módosító indítványok
ülés
Köztársasági Képviselőház
Újhelyi Ákos
Fremond Árpád
Ivica Dačić

Most

Népszerű

Halálos kimenetelű baleset Hajdújárás és Palics között

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt ma délelőtt Palics és Hajdújárás között. A két települést összekötő felüljárón egy 53 éves férfi Ford Fiesta típusú gépkocsijával elgázolt egy 58 éves kerékpáros nőt, aki a helyszínen életét vesztette.