Ugrás a tartalomra

Csütörtökre halasztották a párbeszéd folytatását

2020.07.10
15:27
2020.07.10
17:05
Forrás
Pannon RTV
A Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folytatását jövő csütörtökre halasztottuk - ezt mondta Aleksandar Vučić, aki ma Angela Merkel német kancellárral és Emmanuel Macron francia elnökkel tárgyalt.

Videokonferencián egyeztettek a témával kapcsolatban. A szerb államfő kiemelte, a mostani virtuális találkozó nagyon nehéz volt, mert Szerbia más helyzetben van, mint a többi résztvevő, Pristinának pedig hatalmas elvárásai vannak.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Figyelmesen feljegyeztük. Most nézzük meg a helyzetünket és, hogy ők mit kérnek. Az első, Koszovó területi integritásának megőrzése. A második Koszovó alkotmányának és alkotmányos szervezetének megőrzése. A harmadik a kölcsönös és tartós elismerés, de nem a két Németország modellje alapján. A negyedik Pristina ENSZ-tagsága, illetve, hogy az Európai Unió többi országa is ismerje el Koszovót. Ezt követően fognak csak foglalkozni az eltűntetekkel és a háborús károkkal. Erre én azt mondtam, hogy ha ők erről akarnak egyeztetni, akkor annak nincs értelme.”

párbeszéd
Aleksandar Vučić
Belgrád
Pristina
halasztották

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.