Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Czegledi marad Zenta polgármestere

2020-08-21
21:15
Forrás
Pannon RTV
Zentán újabb négy évre megválasztották Czegledi Rudolfot, a VMSZ tisztségviselőjét a község polgármesterévé. Az alpolgármester Dragan Todorović, a Szerb Haladó Párt tagja lett.

Zentán újabb négy évre megválasztották Czegledi Rudolfot, a VMSZ tisztségviselőjét a község polgármesterévé. A községi képviselő-testület mai maratoni ülésén döntöttek a kkt elnökének, alelnökének és titkárának, valamint a község alpolgármesterének és a községi tanács tagjainak személyéről is. A 29 tagú községi képviselő-testületben a választási eredmények tükrében a Vajdasági Magyar Szövetség 13, a Szerb Haladó Párt 10, az Együtt a Jobb Zentáért Polgárok Csoportja és a Polgári Mozgalom Zentáért Polgárok Csoportja pedig egyaránt 3–3 mandátumot szerzett.

Az ülésen Szabó-Dékány Zsófia, a Szerb Haladó Párt képviselője személyében megválasztották a községi képviselő-testület új elnökét. „Legfőbb célkitűzésünk, hogy amit az elődeink elkezdtek, azt folytatni tudjuk, újabb projekteket, infrastrukturális fejlesztéseket, munkahelyeket létesíteni. Azt hiszem, hogy az együttműködés szellemében dolgozunk majd együtt, hogy Zenta község polgárai számára minél jobb és élhetőbb legyen a város és a község.”

A képviselő-testület alelnöke Rácz Szabó Márta, a Vajdasági Magyar Szövetség tagja, a községi képviselő-testület titkára pedig Stojkov Igor, a Szerb Haladó Párt tagja lett.

A szünetekkel tarkított ülés második részében Czegledi Rudolfot, a VMSZ tisztségviselőjét újabb négy évre megválasztották a község polgármesterének. „Ami legfontosabb számunkra az az, hogy az intézmények továbbra is normálisan működjenek, azoknak a szerkezeti erősítése, reméljük, hogy a járvány lefutásával újra normális kerékvágásba kerülnek ezek az intézmények és újra normálisan fognak tudni működni, és az, amit mondtunk, a sport terén, a kultúra terén a fejlesztéseket, az egyházi, a kommunális-infrastrukturális fejlesztéseket, azokat megvalósítsuk.”

A község alpolgármestere Dragan Todorović, a Szerb Haladó Párt tagja lett. A községi tanácsban a Vajdasági Magyar Szövetség tisztségviselői közül Homolya Ákos a civil szervezetekért és a városrendezésért, Juhász Attila az oktatásért és a művelődésért, Sztantity Szebasztián pedig a gazdaságért és az idegenforgalomért felel majd. „Az lesz a cél a következő időszakban, hogy a gazdasági szereplőkkel egy folyamatosabb, mindennapibb kapcsolatot alakítsunk ki, és az ő igényeikhez alakítsuk akár majd a támogatási rendszereket, illetve azokat a körülményeket, amiket az önkormányzat befolyásolni tud.”

A hét tagú községi tanácsban a polgármester és az alpolgármester, valamint a három VMSZ-es tag mellett a Szerb Haladó Párt két tagja is helyet kapott. Közülük Szügyi Imre a mezőgazdasági és szociális kérdésekkel, Aleksandar Zelić pedig az ifjúsággal és a sporttal foglalkozik majd.

Zenta
kkt
Községi Képviselő-testület
Czegledi Rudolf
polgármester
VMSZ

Most

18:26

Mini-Schengen online csúcs

Három témakörben tartott virtuális találkozót Aleksandar Vučić szerb államfő, Edi Rama albán kormányfő és Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnök.
15:51, Frissítve: 17:34

1545-tel nőtt a fertőzöttek száma Szerbiában

Újra negatív rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma Szerbiában, Szabadkán is emelkedett a kórházban kezelt koronavírusos páciensek száma, Vajdaság területén pedig 212 újabb koronavírusos beteget regisztráltak.

Népszerű