Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/ Darko Vojinovic

Dačić: Akkor kap engedélyt a Montenegro Airlines, ha az Air Serbia is

2020.05.28
17:16
2020.05.28
17:26
Forrás
Szerbiai RTV
Amikor az Air Serbia engedélyt kap a leszállásra Montenegróban, akkor a Montenegro Airlines gépei is landolhatnak Belgrádban – jelentette ki Ivica Dačić szerb külügyminiszter.

Mint mondta, a montenegrói légitársaság gépeinek landolási tilalma nem politikai döntés volt, hanem a civil légforgalmi hatóság lépése. Mindenki csak a montenegróiak érdekében lobbizik, de senki nem kérdezi a montenegrói államfőt és kormányfőt arról, hogy miért nem szállhatott le az Air Serbia gépe Podgoricában és Tivatban – húzta alá a külügyminiszter. Majd úgy folytatta, ha a szerbek nem jelentenek egészségügyi veszélyt Görögországnak, Bulgáriának vagy Magyarországnak, akkor miért jelentek Montenegrónak?

Ivica Dačić emlékeztetett arra, hogy Szerbia már korábban bejelentette, hogy június elsejétől megnyitja határait Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Montenegró és Albánia számára. Szerbia végül egy héttel ezelőtt teljes mértékben megnyitotta határait minden beutazó számára.

Montenegro Airlines
Air Serbia
Ivica Dačić
Belgrád
repülő
légforgalom
Podgorica
Tivat

Most

18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.