Ugrás a tartalomra

Dačić: Amerika támogatása Koszovó felé nem feltételek nélküli

2019.01.15
09:26
2019.01.15
17:40
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb külügyminiszter szerint egyértelművé vált, hogy Amerika nem folytat egyoldalú, feltételek nélküli politikát.

Az, hogy az Amerikai Egyesült Államok a szerbiai és boszniai termékekre kivetett vámok visszavonását kéri Koszovótól, egyértelmű jel arra vonatkozóan, hogy Amerika támogatása Koszovó felé nem lesz feltételek nélküli - jelentette ki Ivica Dačić szerb külügyminiszter a szerb közmédia reggeli műsorában. Elmondta, Haradinaj beutazási vízumának megtagadása, továbbá a vámok felfüggesztésére vonatkozó hivatalos felszólítás egyértelmű jelei annak, hogy Amerika a kompromisszum elérésben érdekelt a két fél között. Szerbia számára mindez jó hír, ugyanis világossá vált, hogy Amerika nem folytat egyoldalú, feltételek nélküli politikát - szögezte le Dačić.

Ivica Dačić szerb külügyminiszter: „Amerika nem engedi meg - és ezt egyértelműen meg is mondta Pristinának -, nem engedi meg, hogy a megállapodás ne jöjjön létre, még ha Pristina akadályozza is azt. Először Hashim Thaci koszovói elnöknek mondták meg, amikor Washingtonban járt, hogy vissza kell vonniuk a vámokat. Ő megígérte, de tudják, hogy megy ez náluk. Az egyik ezt mondja, a másik azt, de valójában mind együtt vannak. Azt gondolták, hogy ez csak úgy elmúlik majd, de ez most azt bizonyítja, hogy az Amerikai Egyesült Államok komolyan azt szeretné, ha a megállapodás megszületne, és mi ezt pozitívan értékeljük.”
 

Koszovó
USA
Amerika
Ivica Dačić

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.