Ugrás a tartalomra
pixabay/alexsrbija

Dačić: az amerikai küldöttség látogatása után folytatódhatnak a tárgyalások az új kormányról

2020-09-21
07:11
2020-09-21
07:18
Forrás
Tanjug
Ma érkeznek Belgrádba a Nemzetközi Fejlesztési Pénzügyi Társaság képviselői - írja a Tanjug.

Az első találkozókra kedden kerülhet sor, amellyel megkezdődik a szeptember 4-én Washingtonban aláírt egyezmény megvalósítása.

A dokumentum aláírása előirányozza a Nemzetközi Fejlesztési Pénzügyi Társaság regionális irodájának megnyitását a szerb fővárosban. Az intézet igazgatója, Adam Boller szeptember 25-ig Athénban, Pristinában, Belgrádban és Jeruzsálember tartózkodik majd a gazdasági fejlesztések fellendítése érdekében. Előzetes információk szerint a delegációhoz csatlakozik Richard Grenell, az amerikai elnök Belgrád és Pristina közötti kapcsolatokkal foglalkozó különmegbízottja is.

Az amerikai delegáció látogatása után folytatódhatnak a tárgyalások az új szerb kormány alakulásáról - jelentette be Ivica Dačić.

A szerb külügyminiszter a Pink Televízió műsorában reagált a sajtóban felvetett személyi kérdésekre is - ezekről azt állítja, hogy nem pontosak. "Amit az újságok írnak, abból semmi sem pontos" - mondta Dačić azokra a sajtóban leírt spekulációkra, miszerint az új összetételű szerb kormányban megválna Slavica Ðukić Dejanovićtól és Goran Trivantól, viszont Branko Ružićtól nem.

Richard Grenell
Ivica Dačić
Nemzetközi Fejlesztési Pénzügyi Társaság
Amerikai Egyesült Államok
gazdaság
kormány
kormányalakítás

Most

13:59

Leszállt a Holdra a Csang'o-5 kínai űrszonda

Az ősi kínai holdistennőről elnevezett űrszondát november 23-án indítottak útnak azzal a céllal, hogy kőzetmintákat gyűjtsön, amelyek segíthetik a tudósokat az égitest eredetének és kialakulásának megértésében.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.