Ugrás a tartalomra

Dačić bírálta a schengeni belépési engedély megfizettetését

2018.04.27
14:17
2024.03.19
08:39
Forrás
Szerbiai RTV
Ivica Dačić szerb külügyminiszter nem ért egyet azzal, hogy az Európai Unióba való belépésért fizetni kell. A tárcavezető a Szerbiai RTV műsorában fejtette ki véleményét erről.

Dačić kiemelte, ez már régóta téma. Egyelőre még nem fogadták el, de a megállapodás értelmében 2021-től a harmadik ország állampolgárainak a schengeni övezetbe lépés előtt engedélyt kell majd kérniük a beutazáshoz, és 7 eurós illetéket kell fizetniük. Ez Szerbiára is vonatkozna.

Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Azt mondják ez mindenkire vonatkozik majd, nem csak ránk, és hogy ezt egyszer kell kifizetni. Szerintem ez egy nagyon rossz döntés. De tudja mit? Mindenki szereti beszedni a pénzt. Így kellene nekünk is viselkednünk. Habár tudom, hogy Vučić elnök ezzel nem értene egyet, de én is ugyanilyen intézkedéseket hoznék mindenkivel szemben.”

Ivica Dačić
Schengen

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.