Ugrás a tartalomra

Dačić: Egyetlen ország se ismerje el a továbbiakban Koszovó függetlenségét

2019.05.24
09:56
2020.02.25
08:33
Forrás
Szerbiai RTV
Az a cél, hogy egyetlen ország se ismerje el a továbbiakban Koszovó függetlenségét - nyilatkozta a Szerbiai RTV-nek Ivica Dačić.

Szerbia külügyminisztere elmondta: 7 afrikai országba látogatott el az elmúlt időszakban, hogy felélessze a diplomáciai kapcsolatokat, és elmagyarázza Belgrád és Pristina viszonyát. A tárcavezető kifejtette: a koszovói albánok magángépeken küldött adományokkal próbálnak hatni az afrikai államokra, illetve 500 ezer eurót vittek Kongó új vezetőjének, hogy ismerje el Koszovó függetlenségét. Ennek ellenére a szerb politikus ígéretet kapott a kongói elnöktől, hogy ezt nem fogják megtenni. Ivica Dačić kiemelte: ő józan ésszel és a baráti kapcsolatok újraélesztésével próbált hatni a tárgyalófelekre. Mint mondja, azért fontos jóban lenni az afrikaiakkal, mert a kontinens országai közül 54-en tagjai az ENSZ-nek.

Ivica Dačić

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.