Ugrás a tartalomra
FoNet/Zoran Mrđa

Dačić: Fontos, hogy minél több ország tudjon Pristina egyoldalú lépéseiről

2018-12-18
12:50
2020-02-29
11:33
Forrás
Szerbiai RTV
Pristina nem akar kompromisszumokról tárgyalni, mégis magasabb szinten, az Amerikai Egyesült Államokban akarják megbeszélni a problémákat, mert nem elégedettek az Európai Unióval - tette hozzá Dačić.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén Vučić ismertette a Belgrád és Pristina közötti problémákat, megmutatta a párbeszédre való készséget, másrészt pedig egyértelműen ellenezte Koszovó egyoldalú lépéseit - magyarázta a szerb külügyminiszter.

Pristina számos dologgal megsértette az Egyesült Nemzetek 1244-es határozatát, amiről szintén szó esett New Yorkban. Pristina nem akar kompromisszumokról tárgyalni, mégis magasabb szinten, az Amerikai Egyesült Államokban akarják megbeszélni a problémákat, mert nem elégedettek az Európai Unióval. Ezek irreális igények - tette hozzá Dačić.

Pristina
ENSZ
Ivica Dačić

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.