Ugrás a tartalomra
FoNet/Zoran Mrđa

Dačić: Fontos, hogy minél több ország tudjon Pristina egyoldalú lépéseiről

2018-12-18
12:50
Forrás
Szerbiai RTV
Pristina nem akar kompromisszumokról tárgyalni, mégis magasabb szinten, az Amerikai Egyesült Államokban akarják megbeszélni a problémákat, mert nem elégedettek az Európai Unióval - tette hozzá Dačić.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén Vučić ismertette a Belgrád és Pristina közötti problémákat, megmutatta a párbeszédre való készséget, másrészt pedig egyértelműen ellenezte Koszovó egyoldalú lépéseit - magyarázta a szerb külügyminiszter.

Pristina számos dologgal megsértette az Egyesült Nemzetek 1244-es határozatát, amiről szintén szó esett New Yorkban. Pristina nem akar kompromisszumokról tárgyalni, mégis magasabb szinten, az Amerikai Egyesült Államokban akarják megbeszélni a problémákat, mert nem elégedettek az Európai Unióval. Ezek irreális igények - tette hozzá Dačić.

Dacic
Szerbia
Koszovó
Pristina
Vucic
ENSZ

Most

16:26

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.
14:32

60 ezer méh egy álmennyezetben

Az ausztráliai Brisbane-ben egy házból az álmennyezet alól hatvanezer méhet kellett eltávolítani, és ötven kiló mézet szedtek ki méhészek - közölte az Euronews.

Népszerű

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.