Ugrás a tartalomra

Dačić: a képviselőház nem dönt a kisajátítási törvényről

2021.12.09
21:01
2021.12.10
15:52
Forrás
Pannon RTV
A szerb kormány átiratot küldött a parlamentnek, amelyben kijelenti, hogy visszavonja az eljárásból a kisajátítási törvény módosítási javaslatát – nyilatkozta ma Ivica Dačić.

A szerb parlament elnök kiemelte, hogy ez azt jelenti, hogy erről a törvényjavaslatról nem fognak ismét dönteni. Akkor kerül majd napirendre a törvényjavaslat, ha a  kormány javaslatot tesz rá a következő hónapokban – tette hozzá Dačić. A kormány javaslatot is küldött a népszavazásról és a népi kezdeményezésről szóló törvény módosítására, amit a holnapra kitűzött ülésén tárgyal meg a parlament. Ez nem a jelenlegi népszavazásra vonatkozik, amely január 16-án lesz megtartva, hanem a népszavazásról és a népi kezdeményezésről szóló törvény módosításáról van szó – fejtette ki  Ivica Dačić.

Nyilas Mihály igazságügyi államtitkár Közügyek című műsorunkban elmondta, a kisajátítási törvényt még 1995-ben hozták meg. Volt egy módosítás 2009-ben, valamint többször is vizsgálták. Ez azt jelenti, hogy valóban megérett az idő, hogy módosuljon, javuljon a szöveg - fogalmazott Nyilas. Ehhez mindenképpen időre van szükség, és az államtitkár szerint van rá lehetőség, hogy konszenzus alakuljon ki.

A Nyilas Mihállyal készült teljes beszélgetést a Közügyekben nézhetik vissza.

kisajátítási törvény
Ivica Dačić

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.