Ugrás a tartalomra
Ivica Dacic
FoNet/Marija Đoković

Dačić: Koszovó listája hamis

2018-02-24
15:34
2018-02-24
16:37
Forrás
Szerbiai RTV
Száz alá fog csökkenni azon országok száma, amelyek elismerik Koszovó függetlenségét - jelentette ki Ivica Dačić Belgrádban.

A szerb külügyminiszter egy nemzetközi konferencia megnyitóján hangsúlyozta, Szerbia számára ez nem elsődleges fontosságú, viszont az, amit Koszovó állít, vagyis hogy a listán 116 ország szerepel, hamis adat, mert - állítása szerint - vannak államok, amelyek nem az ENSZ tagjai, és nem ismerték el a függetlenséget, vagy időközben visszavonták az elismerésről szóló döntésüket. Dačić szerint ennek a számnak egyébként sem lesz különösebb jelentősége, ha Koszovó kérvényezi az ENSZ-be történő felvételét, mert Kína és Oroszország úgyis megvétózza azt. A külügyminiszter egyébként emlékeztetett, hogy Suriname, Burundi, Bissau-Guinea után Gambia is szeretné visszavonni a függetlenség elismeréséről szóló döntését.

Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Amikor a pristinaiak meghallják majd ezt, nem személyesen fognak telefonálni, hanem árulkodó Júdásként panaszkodnak majd az Amerikai Egyesült Államoknak és Nagy-Britanniának, mondván, ezek ott már megint meggyőztek valakiket. Ennek hatására a nagykövetek felhívják majd Gambia elnökét, és azt fogják kérdezni: Miért tettétek ti ezt? Kinek a nyomására cselekedtetek? Tudják, úgy van ez, hogy legitim, ha valaki Koszovó elismerése mellett lobbizik, viszont ha valaki a döntés visszavonása mellett lobbizik, az már hatalmas botrány.”

Ivica Dačić
Koszovó
fúggetlen

Most

15:10

A Zijin Mining átvette a bori rézbányát

A bori rézbánya ma hivatalosan is a kínai Zijin Mining csoport kezébe került 63 százalékos részesedéssel. A tulajdonos elsődleges célja az új bányákba történő beruházás és a bori rézbánya fejlesztése.
14:07, Frissítve: 14:22

Fontos megelőzni a trichinellózis-fertőzést

Javában tart a disznóvágások ideje. Azonban nem árt óvatosnak lenni a házi vágásoknál és még a piacon vásárolt húsokkal is a trichina-fertőzés veszélye miatt. Fontos a hús ellenőrzése.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.