Ugrás a tartalomra

Dačić: Koszovó listája hamis

2018.02.24
15:34
2024.03.19
08:38
Forrás
Szerbiai RTV
Száz alá fog csökkenni azon országok száma, amelyek elismerik Koszovó függetlenségét - jelentette ki Ivica Dačić Belgrádban.

A szerb külügyminiszter egy nemzetközi konferencia megnyitóján hangsúlyozta, Szerbia számára ez nem elsődleges fontosságú, viszont az, amit Koszovó állít, vagyis hogy a listán 116 ország szerepel, hamis adat, mert - állítása szerint - vannak államok, amelyek nem az ENSZ tagjai, és nem ismerték el a függetlenséget, vagy időközben visszavonták az elismerésről szóló döntésüket. Dačić szerint ennek a számnak egyébként sem lesz különösebb jelentősége, ha Koszovó kérvényezi az ENSZ-be történő felvételét, mert Kína és Oroszország úgyis megvétózza azt. A külügyminiszter egyébként emlékeztetett, hogy Suriname, Burundi, Bissau-Guinea után Gambia is szeretné visszavonni a függetlenség elismeréséről szóló döntését.

Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Amikor a pristinaiak meghallják majd ezt, nem személyesen fognak telefonálni, hanem árulkodó Júdásként panaszkodnak majd az Amerikai Egyesült Államoknak és Nagy-Britanniának, mondván, ezek ott már megint meggyőztek valakiket. Ennek hatására a nagykövetek felhívják majd Gambia elnökét, és azt fogják kérdezni: Miért tettétek ti ezt? Kinek a nyomására cselekedtetek? Tudják, úgy van ez, hogy legitim, ha valaki Koszovó elismerése mellett lobbizik, viszont ha valaki a döntés visszavonása mellett lobbizik, az már hatalmas botrány.”

Ivica Dačić
Koszovó
fúggetlen

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.