Ugrás a tartalomra

Dačić: Matthew Palmer kinevezése nem meglepő

2019.08.31
14:21
2024.03.19
08:50
Forrás
Szerbiai RTV
Matthew Palmer kinevezése nem meglepő, ugyanis az Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottja már eddig is valamilyen módon betöltötte ezt a funkciót - nyilatkozta Ivica Dačić.

A Szerbiai RTV reggeli műsorában Dačić kijelentette, ebben a szerepben Palmer az Egyesült Államok törekvéseit erősíti majd a béke és a stabilitás érdekében. A szerb külügyminiszter szerint azonban ez nem Palmer kinevezésétől függ, sokkal inkább attól, hogy Pristina hajlandó-e eltörölni a szerbiai termékekre kivetett száz százalékos vámot. Dačić hozzátette, Amerika megváltoztatta az álláspontját, nem Koszovó függetlenségével kapcsolatban, hanem azzal kapcsolatban, hogy meg kell oldani a Koszovó és Szerbia közötti helyzetet. Az Egyesült Államok is elő akarja mozdítani a felek párbeszédének folytatását. Az eredmény azonban attól is függ, hogy mi történik majd a koszovói választásokkor - szögezte le a szerb külügyminiszter.

Matthew Palmer
Egyesült Államok
Ivica Dačić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.