Ugrás a tartalomra

Dačić: A megoldásomat bírálók egész Koszovót odaadnák

2017.08.02
11:23
2017.10.04
12:16
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiában az elmúlt hetekben egyre intenzívebben próbálnak a politikusok megoldást találni Szerbia és Koszovó helyzetére.

Egyesek szerint autonómiával, mások szerint teljes leválasztással lehetne megoldani ezt a kényes helyzetet. Ivica Dačić külügyminiszter korábban arról nyilatkozott, hogy fel kellene osztani Koszovót és a szerbek lakta településeket Szerbiához kellene csatolni. Ezt a megoldást sokan kritizálták és a megoldást árulásnak tartják.

Ezekre a vádakra válaszolva Dačić a Tanjug hírügynökségnek elmondta, hogy érthető javaslatot tett a probléma megoldására. Hozzátette: Szerbia soha sem fogja elfogadni Koszovó függetlenségének egyoldalú kihirdetését, az ország párbeszédet folytatna ennek megoldására.

Nyilatkozatában kitért arra is, hogy szánalmasnak tartja az őt kritizáló kijelentéseket, mivel ezzel elvetik az egyetlen tartós megoldást, amely a szerb és az albán fél érdeke is. A külügyminiszter kiemelte, hogy ha Hollandia és Belgium, valamint India és Banglades is tud egymás között területet felosztani, akkor ezt miért nem tehetné meg Szerbia és Albánia is, ha csak ezzel biztosítható a béke a régióban.

Koszovó
Ivica Dačić
Szerbia

Most

11:14, Frissítve: 13:09

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nemcsak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.