Ugrás a tartalomra

Dačić a montenegrói helyzetről

2020.01.05
13:05
2020.01.05
16:19
Forrás
Szerbiai RTV
A montenegrói hatalom azt próbálja elhitetni, hogy Szerbia válságot akar előidézni és, hogy Szerbia Montenegró függetlensége ellen száll síkra - jelentette ki Szerbia külügyminisztere.

Ivica Dačić a Szerbiai RTV műsorában azt mondta, Milo Đukanović montenegrói államfő azt állítja, hogy Aleksandar Vučić beavatkozik Montenegró ügyeibe. A szerb külügyér szerint a montenegróiak avatkoznak Szerbia belügyeibe azzal, hogy független Koszovóról beszélnek. Dačić hozzátette, Belgrádot nem érdekli Montenegró állami, jogi státusza, őket a szerbek jogai érdeklik. A szerb külügyminiszter szerint a helyzetet párbeszéddel lehet megoldani és Szerbia ma is a béke mellett áll. Belgrád és Podgorica között a Montenegróban elfogadott egyházügyi törvény miatt alakult ki feszültség.

Ivica Dačić kiemelte: „Ők elutasítanak minden tárgyalási lehetőséget, mert szerb ellenes kampányra van szükségük és a szerbeket ellenségként célozzák meg. De nézzék meg most, azokat a meséket, hogy Vučić belső ügyekbe keveredik, Szerbia Montenegró belső ügyeibe keveredik. Nekünk legitim jogunk van, de nemcsak jogunk, ez a kötelességünk is, hogy gondoskodjunk a népünkről, a szerbekről, akik Montenegróban élnek. Ők nem nemzeti kisebbség, ők a montenegrói polgárok 30 százalékát teszik ki.”

Ivica Dačić
Montenegró

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.