Ugrás a tartalomra

Dačić: Priština lépése elfogadhatatlan

2020.05.31
12:05
2020.05.31
13:28
Forrás
Szerbiai RTV
Priština lépése elfogadhatatlan, a Koszovó és Szerbia közötti párbeszéd lélegeztetőgépen van - jelentette ki Ivica Dačić szerb külügyminiszter a szerb közmédia műsorában.

Ivica Dačić arra reagált, hogy Koszovó megtiltotta azon közép-szerbiai termékek behozatalát, amelyek nem rendelkeznek olyan dokumentummal, amelyen az szerepel, hogy Koszovói Köztársaság. Leszögezte, addig nem folytatják a párbeszédet, ameddig ezt a rendelkezést fel nem függeszti a koszovói kormány. Ivica Dačić azt mondta, az említett rendelkezés rosszabb, mint a korábban fenntartott szerb termékekre kivetett száz százalékos vám. Szerinte, ha Szerbia elfogadná az új koszovói szabályozást, az azt jelentené, hogy elismeri Koszovó függetlenségét.

Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Ezek a kölcsönösség elvének olyan intézkedései, amiről talán sem a szerbiai lakosok, sem a nemzetközi közösség tagjai nem gondolták, hogy rosszabbak, mint a vám, ami valójában megduplázta a termékek árát, ám azok áthaladhattak. Tudja, ez a kormány úgy döntött, hogy eltörli a vámot és bevezeti a kölcsönösség elvét. Még a nemzetközi közösség tagjai is üdvözölték ezt, mint egy lépést, amely előremutat. Mi rögtön az elején mondtuk, hogy ez számunkra elfogadhatatlan.”

Koszovó
Ivica Dačić

Most

15:11

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.
13:35, Frissítve: 14:16

Ma van Szent György napja

Az igazi tavasz kezdetét a néphagyomány e naptól számítja, az állattartók ilyenkor hajtották ki a juhokat és a szarvasmarhákat.
13:18, Frissítve: 14:11

Minden cseppje aranyat ér

Megérkezett a gazdák által várva várt csapadék. Vajdaság legnagyobb részén 10 és 15 milliméter közötti eső hullott az elmúlt egy napban.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.