Ugrás a tartalomra
Tanjug/UN Video/Screenshot

Dačić: A pristinai vezetés el akarja foglalni Trepčát

2019-06-11
13:51
Forrás
Tanjug
Pristina bombákat akar telepíteni Észak-Koszovóba, és el akarja foglalni a Trepča bányászati és fémfeldolgozó komplexumot - nyilatkozta Ivica Dačić az ENSZ BT New York-i ülése után.

A szerb külügyminiszter tájékoztatta a KFOR nemzetközi békefenntartó egységet is. Ivica Dačić szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjai elítélik az UNMIK, vagyis az ENSZ Ideiglenes Adminisztrációs Koszovói Missziójának tevékenységét. A szerb diplomácia vezetője rámutatott arra, hogy a régió békéjének és stabilitásának megőrzése a cél, és fontos a párbeszéd folytatása Belgrád és Pristina között. Ivica Dačić hangsúlyozta, az ENSZ Biztonsági Tanács tagjainak többsége úgy vélekedik, hogy el kell törölni a pristinai vezetés által, a szerb termékekre kivetett különleges vámokat.

Ivica Dačić

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.