Ugrás a tartalomra

Dačić: Senkinek sem javaslom, hogy az ultimátumok útján induljon el

2020.09.03
11:33
Forrás
Szerbiai RTV
Ultimátumok kiadásával nem lehet megoldani a problémákat - jelentette ki Ivica Dačić szerb külügyminiszter a közmédia reggeli műsorában, utalva a Washingtonban kezdődő Belgrád-Pristina tárgyalásokra.

Szavai szerint az Amerikában tartózkodó szerb elnökre, Aleksandar Vučićra és Szerbiára óriási nyomás nehezedik. A szerb külügyminiszter szerint csakis kompromisszumos megoldás jöhet szóba Koszovó kapcsán, politikai döntés pedig nem születik.

A szerb elnök végig a szerb nép érdekeit fogja védeni a tárgyalás alkalmával és ezeknek megfelelő válaszokat ad majd a felmerülő kérdésekre - húzta alá Dačić.

Egyesek a gazdasági kérdések fontosságáról beszélnek, mások arról, hogy megszületik a politikai döntés is Amerikában. Semmilyen előzetes terv nincs, a koszovói kérdést kizárólag kompromisszummal lehet megoldani - mondta a tárcavezető: „Nagy lesz a nyomásgyakorlás, nem csak az országra, hanem az emberre személyesen is. Fenyegetés a jövőre nézve, zsarolás az egész országra nézve, és így tovább. Ugyanakkor azt is tudom, hogy Vučić ezekre hogyan reagál. Azt gondolom, hogy nem javaslom senkinek, sem Szerbia esetében, sem Vučić esetében, hogy ultimátumokkal éljen. Ezekkel nem lehet megoldani a problémákat. Az egyeztetések mellett vagyunk, a megegyezés mellett vagyunk, de semmilyen ultimátumot nem fogadunk el.”

Ivica Dačić
Washington
Belgrád-Pristina
Szerbia
Koszovó

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.