Ugrás a tartalomra

Dačić: Szerbia és Magyarország között fejlődnek a kapcsolatok

2019.08.30
16:09
Forrás
Szerbiai RTV
Helsinkiben tartózkodik Ivica Dačić szerb külügyminiszter, aki részt vett az EU tagállamainak, nyugat-balkáni partnereinek, valamint Törökországnak nemformális külügyminiszteri ülésén.

Szerinte a jelenlegi találkozó mesterkélt, mert az eredeti elvektől eltérően nem csak a tag- és tagjelölt országok külügyminiszterei voltak hivatalosak, hanem az egész régió. Dačić szerint nem világos, hogy ez a találkozó hogyan járul hozzá a régió fejlődéséhez, amikor szerinte mindenki tudja, hogy az együttműködés legfőbb akadályozója jelen pillanatban Pristina. A spanyol illetékes tárcavezető nem jelent meg az eseményen, ami a szerb külügyminiszter szerint a partnerországok miatt és nem a tagjelöltek miatt történt meg. Kiemelte, hogy Szerbiáról Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter beszélt a legpozitívabban.

A szerb külügyminiszter Helsinkiben találkozott is Szijjártó Péterrel. A két politikus egyetértett abban, hogy a két ország között együttműködés fejlődésén folyamatosan dolgoznak. Azt is aláhúzták, hogy elégedettek a Szerbia és Magyarország között lévő kétoldalú kapcsolatok fejlesztésével. Dačić megköszönte a magyar külgazdasági és külügyminiszternek, hogy segítik Szerbia eurointegrációját. Szijjártó Péter pedig biztosította Dačićot arról, hogy Magyarországnak fontos Szerbia uniós csatlakozása.

Szijjártó Péter
Ivica Dačić
Helsinki
Európai Unió
Nyugat-Balkán

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.