Ugrás a tartalomra

Dačić: Szerbia és Magyarország viszonya történelmi csúcson van

2020.06.09
18:08
2020.06.09
18:27
Forrás
Pannon RTV
Nem hinném, hogy Orbán Viktor bármilyen lépése ellenséges lenne Szerbia számára - ezt mondta Ivica Dačić.

A hétvégén a szerb médiában jelentek meg arról cikkek, hogy a magyar miniszterelnök Trianon 100 éves évfordulóján egy a történelmi Magyarország térképét ábrázoló emléktáblát leplezett le. Egyes hírportálok összekeverték a Budapesten épített Trianon emlékművet és a Sátoraljaújhelyen leleplezett turul szobrot. A szerb külügyminiszter ma úgy fogalmazott, hogy Szerbia és Magyarország viszonya történelmi csúcson van. Északi szomszédunk, illetve személy szerint Orbán Viktor magyar kormányfő és Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter mindenben támogatják Szerbiát - tette hozzá Dačić: „Mi ezt nem tekintjük fenyegetésként a területi integritásunkra. Ellenkezőleg. Sohasem volt jobb viszonyunk Magyarországgal, mint most, beleértve a Vajdaságban élő szerb és magyar nép viszonyát is. Nem kellene ezt összeesküvés elméletekhez felhasználni, miszerint bármiféle magyarországi tervekről lenne szó.”

Szerbia
Ivica Dačić
Orbán Viktor
Trianon 100
Trianon

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.