Ugrás a tartalomra

Dačić: Szerbia nem fogja elismerni Koszovó függetlenségét

2018.10.05
12:51
2024.03.19
08:50
Forrás
Szerbiai RTV
Voltak, akik arra számítottak, hogy a Belgrád-Pristina párbeszéd során Szerbia elismeri majd Pristina egyoldalú lépését, Szerbia azonban ezt nem teszi meg - mondta Dačić a Szerbiai RTV híradójában.

A szerb külügyminiszter hozzátette, arra számít, hogy az év végéig még néhány ország visszavonja Koszovó függetlenségének elismerését. Kitért arra is, hogy Szerbia helyzete jelentősen jobb, mint az előző években.

 Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Most, amikor aláhúzhatunk néhány dolgot, habár még nem érkeztünk a végére, de ha megnézzük, mi minden történt az elmúlt években, akkor elmondhatom, hogy a helyzetünk lényegesen jobb és másmilyen, mint amilyen 5-6 évvel ezelőtt volt. Most aktív játékosok vagyunk ebben a játékban, nem pedig olyan valaki, akiről döntenek, akár a tudtunk nélkül és az akaratunk ellenére. Szerbia felelősségteljes és hiteles partner, és készek vagyunk a konzultációra, ez viszont nem a gyengeségünk, hanem az erősségünk. Kompromisszumra törekszünk. Ha ők nem akarnak kompromisszumra jutni, nincs ezzel semmi gond, de tudniuk kell, hogy Szerbia nem fogja elismerni Koszovó függetlenségét.”

Koszovó
Szerbia
Ivica Dačić

Most

08:07, Frissítve: 08:52

Napos, de hűvös idő

A 0 és 2 fok közötti délelőtti értékek után, a délután folyamán 11 fokig is felmelegedhet a levegő.

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.