Ugrás a tartalomra

Deli Andor: 2023-ban végre megindulhatnak az uniós kifizetések

2022.10.11
10:45
Forrás
Közlemény
Az Európai Parlament Költségvetési Bizottsága hétfő este megszavazta a 2023-as uniós költségvetés parlamenti javaslatát.

Deli Andor, a Fidesz EP-képviselője kiemelte: módosító javaslatokkal kezdeményezték, hogy az orosz-ukrán háború és az elhibázott uniós szankciók miatt kialakult válságra tekintettel valamennyi tagállam azonnal, mindenféle bürokratikus és politikai feltételek nélkül jusson hozzá minden uniós forráshoz. Az EP szakbizottsága a kötelezettségvállalásokat 1,7 milliárd euróval, a kifizetéseket 1,4 milliárd euróval emelné az Európai Bizottság tervezetéhez képest.

Deli Andor a szavazás kapcsán elmondta, minden készen áll ahhoz, hogy 2023-ban végre meginduljanak az uniós kifizetések, elegendő forrás lesz mind a kohéziós, mind a helyreállítási támogatások átutalására. Deli Andor kiemelte: a Költségvetési Bizottság elfogadta a Fidesz EP-képviselőinek kezdeményezését arra vonatkozóan, hogy 2023-ban 10 millió euróval több pénzt kapjanak a fiatal gazdálkodók és az Előcsatlakozási Támogatási Eszköz költségvetését is növelnék, hiszen a forrásaiból részesülő nyugat-balkáni országoknak ugyanúgy szembe kell nézniük a gazdasági nehézségekkel. Az IPA forrásokat a képviselők 45 millió euró kötelezettségvállalással és 22,5 millió euró kifizetéssel emelnék.

Deli Andor
Európai Unió
EU
kifizetés

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.