Ugrás a tartalomra

Deli Andor: Az európai baloldal továbbra is blokkolja a határkerítések támogatását

2023.03.28
20:01
2023.11.18
15:12
Forrás
Közlemény
Az Európai Parlament Költségvetési Bizottsága (BUDG) ma szavazott a 2024-es uniós költségvetéssel kapcsolatos terveiről.

Deli Andor, a Fidesz EP-képviselője szerint felháborító, hogy a tagállamok állam- és kormányfőinek szándéka ellenére a parlamenti baloldal továbbra is blokkolja a határkerítések támogatását, gátolva ezzel az illegális migráció megfékezését. A szavazás során ugyanis újra bebizonyosodott: az európai baloldal határozottan ellenzi az uniós finanszírozás felhasználását kerítések építésére az Unió külső határain.

Deli Andor európai parlamenti képviselő a mai BUDG szavazás kapcsán elmondta: a mai szavazás arról szólt, milyen uniós költségvetést szeretne az Európai Parlament 2024-re, melyek azok a területek, amelyek támogatást kaphatnak. A képviselő kiemelte: felháborító, hogy az európai baloldal továbbra is blokkolja a határkerítések támogatását.

Deli emlékeztetett: az Európai Tanácsban az állam- és kormányfők világosan kimondták: fontos az EU külső határainak hatékony ellenőrzése és uniós pénzügyi forrásokat kell biztosítani a határvédelmi képességek és infrastruktúra támogatására. A Fidesz európai parlamenti képviselői mindent megtesznek, hogy a szükséges uniós források mielőbb rendelkezésre álljanak.

baloldal
Európai Unió
határkerítés
Európai Parlament
Fidesz
Deli Andor

Most

15:17, Frissítve: 15:23

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.
13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű