Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Jean-Francois Badias

Deli Andor az Európai Parlamentben: bővíteni kell a határátkelők kapacitását

2022.07.06
20:52
2022.07.06
21:13
Forrás
Pannon RTV
Erre égetően szükség van, hiszen jelenleg az utasok gyakran több órát, a kamionosok pedig akár napokat is várakoznak - mondta a képviselő.

Az Európai Befektetési Bank tevékenysége még inkább felértékelődött a koronvírus-járvány okozta gazdasági válság alatt és az ukrajnai háború hatásai miatt - mondta Deli Andor, a Fidesz-KDNP EP-képviselője. Az Európai Parlament plenáris ülése megvitatta az Európai Beruházási Bank pénzügyi tevékenységeiről szóló 2021. évi éves jelentést. Deli Andor külön felhívta a figyelmet a határátkelőhelyek fejlesztésének fontosságára, kapacitásuk bővítésének szükségességére. A plenáris vitában kihangsúlyozta: az ukrajnai háború miatt a partnerség, az összefogás jelentősége még inkább felértékelődött, a Beruházási Bank szerepe pedig folyamatosan növekszik.

A képviselő egy konkrét problémára is felhívta az Európai Beruházási Bank elnökének figyelmét: a hatékony európai kapcsolattartáshoz elengedhetetlen az EU külső határátkelőinek fejlesztése, kapacitásuk bővítése. Erre égetően szükség van, hiszen jelenleg az utasok gyakran több órát, a kamionosok pedig akár napokat  is várakoznak a határátkelőkön, nagyon nehéz körülmények között. Deli Andor azt kérte, hogy az Európai Beruházási Bank befektetési prioritásainak meghatározásánál fordítsanak kiemelt figyelmet a határátkelőkre és nyissanak egy különálló hitelvonalat erre a célra.

Strasbourg
Deli Andor

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.