Ugrás a tartalomra
EP Screenshot, Archívum

Deli Andor: A finn elnökség ne feledkezzen meg a bővítési politikáról!

2019-07-17
17:04
2019-07-17
17:12
Forrás
Közlemény
Európa stabilitása és egysége kulcsfontosságú, ebben mindenki egyetért. Ehhez azonban elengedhetetlen a nyugat-balkáni tagjelölt országok mielőbbi csatlakozása – jelentette ki Deli Andor.

A fideszes EP-képviselő a finn uniós elnökség plenáris bemutatkozását követően adott ki közleményt. A Tanácsban Finnország július 1-jén vette át a stafétabotot Romániától. Deli Andor a finn elnökség programjával kapcsolatban csalódásának adott hangot, a programban ugyanis az EU nyugat-balkáni bővítése nem kapott megfelelő helyet. „Gyakorlatilag egyetlen bekezdésben szerepel ez a téma, míg a korábbi bolgár, osztrák és román elnökségekkel kiemelten kezelték ezt a kérdést” - hívta fel a figyelmet írásbeli felszólalásában a vajdasági képviselő. Deli Andor kiemelte: „A bővítés sajnos több régi tagállamban nem közkedvelt téma, ez azonban nem lehet indok arra, hogy azt az uniós bővítési politika, mely 2004-ben sikeresen megteremtette Európa nyugati és keleti felének egységét, a kellemetlen, nyomasztó kérdéskörök kategóriájában végezze”. „Arra kérem a finn elnökséget, hogy operatív szinten orvosolják ezt a hiányosságot, hiszen nem szabad törést okozni abban a folytonosságban, amely az elmúlt két évet jellemezte, és melynek az Európai Parlament az egyik legnagyobb támogatója” - hangsúlyozta végezetül Deli Andor.

Deli Andor
finn
elnökség
bővítéspolitika

Most

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.