Ugrás a tartalomra

Deli Andor: Meg kell őrizni az európai autóipar vezető szerepét!

2020.10.19
20:30
2020.10.19
20:35
Forrás
Deli Andor sajtóközleménye
A vajdasági származású fideszes EP-képviselő felszólította az Európai Bizottságot, hogy fogadjon el új szabályozást az európai autógyártás védelme érdekében.

Az Európai Parlament (EP) plenáris ülésének hétfői napirendjén szerepelt a digitális szolgáltatások és a mesterséges intelligencia kapcsolatának vitája. Deli Andor vajdasági származású fideszes EP-képviselő a mesterséges intelligencia és szellemi tulajdonjogok témakörben szólalt fel, mint az EP Közlekedési és Turisztikai Szakbizottságának (TRAN) egyik jelentéstevője. „A közlekedési szakbizottság jelentőstevőjeként elmondhatom, hogy a mesterséges intelligencia szerepe a közeledésben alapvető fontossággal bír. A közlekedés-biztonság, önvezető járművek, autógyártás, mind olyan területek, amelyek számára nem csak adatokhoz való hozzáférés szükséges, de egyenlő és kiszámítható feltételek mellett kell hogy hozzáférjenek alapvető fontosságú szabadalmakhoz is” - mondta a fideszes politikus.

Deli felszólította az Európai Bizottságot, hogy minél előbb fogadjon el új szabályozást, amely megvédi az európai autógyártás vezető szerepét. „Nyilvánvalóvá vált, hogy a szellemi tulajdonjogokat szabályozó uniós előírások és stratégiák nem felelnek meg a mesterséges intelligencia fejlesztés mai követelményeinek, ezért új, rugalmasabb szabályozásra van szükség a szerzői jogi szabadalom, védjegy és üzleti titok területein. Nincs vesztegetni való időnk, olyan keretre van szükségünk, amely ösztönzi a mesterséges intelligencián alapuló technológiák fejlesztését, és így megvédi az európai autógyártás vezető szerepét” - tette hozzá Deli.

Deli Andor
autóipar
Brüsszel

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.