Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Deli Andor: Mi lesz Szerbiával?

2019.05.29
15:55
2020.04.16
21:10
Forrás
Pannon RTV
A Fidesz-KDNP vajdasági származású EP-képviselője újabb, ötéves mandátumának első munkanapján meghallgatta a bővítési biztos jelentését, kérdést intézett hozzá, de választ időszűke miatt nem kapott.

Johannes Hahn nem árult el túl sokat és új dolgokat sem - nyilatkozta médiaházunknak Deli Andor. Szerbiának tovább kell folytatnia a reformintézkedéseket, elsősorban az igazságügy terén, a jogállamiság megerősítésére kell törekedni - mondta Deli Andor. A szólásszabadság és a korrupcióellenes harc, ez volt az, amit még a biztos kihangsúlyozott Szerbiára vonatkozóan - tette hozzá Deli.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz-KDNP (VMSZ): „Nem meglepő, ugyanakkor az, amit mi képviselők ott elmondtunk, az inkább egy más irányba vonatkozott, ez pedig az, hogy az EU-nak el kell gondolkoznia azon, hogy milyen mechanizmusokkal, instrumentáriummal tudja igazán, hitelesen elhitetni a térséggel, a tagjelölt országokkal, így Szerbiával is, hogy az EU-s tagság az belátható időn belül valósággá válik. Ez a nagy kérdés, jómagam is azt kérdeztem a biztostól, sajnos ugye választ idő fogytán nem kaphattam, azt kérdeztem a biztostól, hogy van-e olyan eszköz a kezében az EU-nak, az EU-intézményeknek, amely elmozdíthatja a holtpontról azt a patthelyzetet, amiben a Belgrád-Pristina párbeszéd jelen pillanatban a pristinai vámintézkedések miatt van, illetve, hogy ezt a dolgot át látszik engedni az EU a tagállamoknak, látjuk, hogy Németország, Franciaország már intézkednek az ügyben, és Amerika sincs távol ettől, sajnos konkrét választ nem sikerült a biztosból kicsikarni.”

országjelentés
Johannes Hahn
bővítési biztos
Deli Andor

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.